Guardia Turca de Smyrna

Bullmastiff ırk özellikleri

Bullmastiff

Sizin için muhteşem bir dost, çocuklar için harika bir oyun arkadaşı, tüm aile ve eviniz için olağanüstü bir koruma görevlisi. Bullmastiff köpek ırkının hayatınıza katacağı çok fazla güzellik var.

Bullmastiff Irk Tanıtımı Videosu

Bullmastiff Tarihçesi

Bullmastiffler iki temel arayış üzerine üretilmiştir. Bunlardan birincisi 17. yüzyıl İngiltere’sinde köpek dövüşlerinin toplumun en popüler faaliyeti olması ile çok iyi dövüşecek çevik, hızlı, kaslı ve güçlü bir ırk beklentisidir, ki daha sonra köpek dövüşleri sadece asillere ait bir spor olarak ilan edilecek ve avam sınıfı ayak tabakasının köpek dövüştürmesi yasaklanacaktır. İkincisi ise miras yoluyla bölünerek küçülmeye başlayan Lortlara ait araziler için İngiliz Mastifflerden daha küçük köpeklere ihtiyaç duyulmaya başlanmasıdır.

Bugün tasvip edilmeyen, birçok ülkede de yasaklanan köpek dövüşlerinin dönem itibarı ile bu kadar revaçta olması, dünyada birçok köpek ırkının oluşumunun da önünü açmış, melezleme modası başlatmış ve bu melezlemeleri İngiltere üzerinden yeni dünyaya Amerika taşımıştır.

Bu melezlemelerin İngiliz Mastiffler ve yine ülkede yaygın olan İngiliz Bulldoglarla yapılması, zamanla renklerini, gücünü, dayanıklılığını İngiliz Mastifften, sıkı kaslarını, tüy kısalığını, çene gücünü İngiliz Bulldogdan alan, koruma alanlarında ve dövüş ringlerinde efsane olan bir ırkı, Bullmastiffi doğurmuştur.

Devam eden yüzyılda Sanayi Devrimi ile kırsal yaşamdan şehir yaşamına geçen toplumla beraber, şehir ve ev yaşamına uygunluğu, İngiliz Bulldogdan aldığı kısa tüylerinin dökülmemesi, sempatik yüz ifadesi, aynı zamanda İngiliz Mastiffin koruyuculuğu, oturaklılığı, sadakati ve gücü, onu ideal ve aranan bir ırk haline getirmiştir.

Bullmastiff Özellikleri

Renkleri

İngiliz Mastifften miras aldığı temel iki rengi vardır. Apricot tabir edilen Fawn rengi (kızıla çalan fawn da görülür) ve az oranda kırçıllı tabir edilen Brindle renk. Bu renkler açıklı koyulu bir yelpazede olabilir.

Bullmastiff brindle renk
Brindle Bullmastiff

Bullmastiff Sağlığı

Genetik olarak çok dayanıklı bir ırk olan Bullmastifflerin genetik hiçbir hastalığı yoktur denebilir. Yıllarca süren çiftlik deneyimimizin bize gösterdiği tek olumsuzluk, obezite yatkınlığıdır. Kilo almaya aşırı meyilli, obur bir yapıları vardır.

Bu nedenle, özellikle 5 yaşından sonra light veya diet tabir edilen, daha az enerji ve yağ içeren kuru mamaların kullanılması uygundur.

Karakter Özellikleri

Huy olarak aileye ve sahibine çok düşkün olan ırk, bu nedenle, özel ilgi ve duygu paylaşımı ister. Sahibine çok düşkün olduğu için terk edilmeyi ve sahip değiştirmeyi kaldıramaz. Hayata küser.

Aileye, özellikle çocuklara karşı narin davranışları “mastiff kadar yüreği büyük” sözünü doğrular niteliktedir.

Aşırı korumacıdır. Tehlike halinde, sevimli ve sempatik sevgi yumağının içinden bir ejderha çıkar. Riskli durumlarda (sahibine saldırı, eve zorla girme, hırsızlık vb.) karşı tarafa burnu ile vurarak uzak durmasını sağlamaya çalışır. Ancak risk devam ederse ısırır.

Cüssesine rağmen çok ağırbaşlı ve vakur bir hayvandır. Bu yüzden ev içinde yaşamaya en uygun köpek ırkıdır denebilir. Bulldoglarla aynı özelliklere sahiptir; sempatiktir, sevecendir ama onların sağlık sorunları Bullmastiffte yoktur.

Fiziksel Özellikleri

Erkekleri 50/60 kg arası olurlar. Dişiler 10 kg daha az kilodadır. Düzenli yürüyüş ve düzenli yaşamla mutlu olurlar. Yaşam rutinleri değiştirilmemelidir. Diğer bütün köpek ırkları ile beraber uyum içinde yaşayacak sosyal köpeklerdir.

Bullmastiff Yavrular

Çiftliğimizde üretilen seçkin ve safkan Bulmastiff yavrulardan birine sahip olmak için bizimle irtibata geçin.

Scroll to Top
Bizi arayın