Guardia Turca de Smyrna

Bull Terrier

Bull Terrier ilk olarak 19. yüzyılda bir dövüş köpeği olarak geliştirildi. Uzun, yumurta şeklindeki kafaları ile hemen ayırt edilen bir köpek ırkıdır. Günümüzde ise bir aile arkadaşı olarak yanımızda yer almaktadır.

Bu köpek ırkı, görünümü ve fiziksel özellikleri itibarıyla bir savaşçı olsa da aslında sevgi dolu bir canlıdır. Bull Teriyerler evlerinin tüm üyelerine, özellikle de çocuklara oldukça şefkatlidir. Dostlukları ve insanları sevmeleri aynı zamanda uzun saatler boyunca yalnız kalmaktan hoşlanmadıkları anlamına da gelir. İnsanlarının günlük faaliyetlerinin bir parçası olmak isterler.

Yüksek enerjiye sahip oldukları için, bu köpeklerin bol miktarda egzersize ve aktif oyun süresine ihtiyacı vardır.

Eğitim konusunda sıkı ve tutarlı olabilirseniz o zaman bu köpek yeni en iyi arkadaşınız olabilir.

Kaslı, atletik vücuda sahip orta büyüklükte köpeklerdir. En dikkat çekici fiziksel özelliklerinden biri, kafasının yuvarlak ön kısmıdır. Bazıları sert göründüğünü düşünebilir, ancak bu tür son derece sevecen ve eğlencelidir.

Beyaz, kırmızı, açık kahverengi, siyah, mavi veya brindle (veya bunların bir kombinasyonu) dâhil hemen hemen her renkte olabilirler. Kısa tüyleri vardır. Tüm renkler beyaz işaretli veya işaretsiz olabilir. Ağırlıklı olarak beyaz köpeklerin kafalarında renkli işaretler vardır.

Bull Terrier
Bull Terrier

Yaşam süresi: 10 – 14 yıl
Boy, Erkek: 45 – 55 cm
Menşei: İngiltere
Ağırlık, Erkek: 22 – 38 kg
Mizaç: Eğitilebilir, İnatçı, Hevesli, İyi Huylu, Aktif, Koruyucu

İngiliz James Hinks, ırkın geliştirilmesinde önemli rol oynamıştır. Bulldog’u İngiliz beyaz teriyeri (şimdi soyu tükenmiş bir cins) ile melezleyerek, beyaz süvari olarak adlandırılan katı beyaz bir köpek üretti.

Bull Terrier 19. yüzyılın sonlarına doğru ABD’ye getirildi ve 1885’te Amerikan Köpek Kulübü (AKC) tarafından resmen tanındı. 1992’de minyatür Bull Terrier ise ayrı bir cins olarak kabul edildi.

Bu cins, 1980’lerde Spuds Mackenzie adlı bir Bull Terrier, Budweiser reklamlarında rol aldığında ünlendi. Diğer ünlü Bull Terrier’ler arasında General George S. Patton’ın köpeği Willie ve kurgusal Nancy Drew’un sahip olduğu Togo yer alıyor.

Siz de bir Bull Terrier sahibi olmak isterseniz, Yavrularımız sayfasına bir göz atabilirsiniz.

Scroll to Top
Bizi arayın