Guardia Turca de Smyrna

Rhodesian Ridgeback

Rhodesian Ridgeback, 1806 yılında ilk Güney Afrika İngiliz yerleşkesi olan Cape Colony’ye yerleşen yerleşimcilerin, yanlarında getirdikleri köpeklerle bölgede buldukları yerel ırk köpekleri melezlemeleri sonucu oluşan bir ırktır.

1922 yılında Rhodesian Ridgeback adına tescil ettirilmiş ve ırk standartları 1927 yılında Güney Afrika Kennel Union tarafından onaylanmıştır.

Rhodesian Ridgeback, tüm köpek ırklarından sırt genetiği ile ayrılır. Sırt tüyleri ters bir kamçı gibi boyundan kuyruğa uzanır.

Rhodesian Ridgeback sırtında ters tüyler
Rhodesian Ridgeback sırtında ters tüyler

Renk olarak buğday renginden kızıla kadar tonlar, göğüs ve ayak parmaklarında çok olmamak kaydı ile beyaz akma, kısa, yoğun ve parlak tüyleri vardır. Ağız çevresi ve kulaklarda renk koyulaşabilir. Standartlara göre siyah renk istenmez.

Erkekler 63/79 cm yükseklik ve 40/50 kg arası, dişiler 60/75 cm yükseklik ve 40/50 kg arası olurlar.

Rhodesian Ridgeback, sadıklığı ve zekası ile tanınır. Tipik olarak yabancılara mesafeli durur. Güçlü iradeli ve özgüveni çok yüksek bir köpektir. Atletik ve heybetli yapısına rağmen çok duygusal ve sevecen bir kalbi vardır. Sahibini ve ailesini ölümüne korurlar. İyi bir eğitimle kusursuz bir koruma köpeği olurlar.

Rhodesian Ridgeback; heybetli bir görünüşü vardır.
Rhodesian Ridgeback; heybetli bir görünüşü vardır.

Afrika aslan tazısı olarak bilinmelerinin nedeni uzun koşucu olmaları ve uzun süre safarilerde aslan avlarında kullanılmalarıdır.

Güvenmediği sahibini kabul etmeyeceği için genellikle ilk kez köpek alacak amatörler için uygun değildir. Yavru olarak alınsa dahi sahibine uyum sağlama konusunda zorluklar yaşayabilir.

Tüm köpek ırkları içinde İngiliz disiplinine en katı biçimde tabi tutulmuş ırktır. Uzun bir dönemdir sırt genetiği (ters tüy) taşımayan yavrular kısırlaştırılmaktadır. Sırtında ters tüy olmayan yavru oranı %25’dir. Bu yavrular kısırlaştırılır ve kesinlikle damızlık olarak kullanılmaz. Bu özellik Rhodesian Ridgeback üreticilerinin titizliğinin temel nedenidir.

Scroll to Top
Bizi arayın